ANKARA / ÇANKAYA - Dr.Reşit Galip İlkokulu

Mrt

Tören sonrası Misak-ı Milli Kulesi'ne geçilerek burada Anıtkabir özel defteri, Dr. Reşit Galip İlkokulu  öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz adına 4/C Sınıf Öğretmeni Sezin TİRYAKİ tarafından imzalandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin  109. Yıldönümünü okulumuzda  görkemli  törenle kutladık. Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale destanının ,  Başta Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun.

Mrt

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı'nın kabulünü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliğimizi  büyük coşku , gurur ve minnet duyguları ile gerçekleştirdik.

Mrt

08.03.2024 Perşembe günü saat 10.10' da okulumuzda İkaz-Alarm ve Deprem Personel Tahliye Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatla Sivil Savunmanın önemini kavramak ve kavratmak amaçlanmıştır. Personel Tahliye Tatbikatı vukuatsız olarak gerçekleştirilmiştir.

Mrt

Cumhuriyet Dönemi İlk Milli Eğitim Bakanlarından, okul olarak adını gururla taşıdığımız Dr. Reşit GALİP 'i ölüm yıldönümü olan 5 Mart günü kabri başında 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerimizle ziyaret ettik. Ruhu şad olsun...

Şbt

Okul idaresi, mahalle muhtarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Sayın Murat DURU iyi dilek ve temennilerle okulumuzdan ayrıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim yılının 1. dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Bu süreçte başarılı bir eğitim zamanı geçiren öğrencilerimizin, büyük fedakârlık göstererek bu dönemi tamamlayan değerli meslektaşlarımın ve her zaman koşulsuz destekleri ile farkındalık yaratan siz değerli velilerimizin yarıyıl tatilini sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmelerini temenni eder daima yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.

Murat ÇAYIRLI

Dr. Reşit Galip İlkokulu Müdürü

Ara

Milli Mücadelemizin Büyük Önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık Mücadelemizin ve Milli egemenliğin kalbi olan Ankara'ya gelişinin 104.Yıl dönümünü  coşkulu bir törenle kutladık.

Ara

Aralık ayı boyunca uygulanacak faaliyetler gerçekleştirilerek okulun en iyi cümlesi/afişi  4/A Sınıfından Elif Berra SAVRUM yapmış olduğu afiş seçilerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne okulumuzu temsilen gönderilmiş olup kendisine başarılar diliyoruz.

Ara

Okulumuzu çevreleyen bahçe tellerinde güçlendirme çalışması ve çim çit uygulaması yapılmıştır.

Ara

Çankaya Rehberlik Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Esra GENÇ tarafından 06.12.2023 tarihinde okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine Akran zorbalığını anlama ve önleme semineri verildi.

Ara

Öğretmenler günü kutlama proğramı okulumuzda yapılan etkinlikle gerçekleştirildi. Okulumuzdan emekli olan ingilizce  öğretmenimiz Yeşim GÜLTEKİN ve okul müdürümüz Necdet ÖZMEN' e hizmet şeref belgeleri takdim eldildi. Kendilerine ilerdeki yaşantılarında mutlu ve sağlıklı günler temenni ederiz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinlerle anılıyor. Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 85. yılında bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Kas

Öğrencilerimizi Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’le buluşturduk.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkulu bir törenle kutladık. "Cumhuriyet fazilettir."