ANKARA / ÇANKAYA - Dr.Reşit Galip İlkokulu

Dr.Reşit Galip İlkokulu

Kazım Özalp Mh. Reşit Galip Cd. Hafta Sok. No 10 Çankaya / ANKARA
Vizyon
Özgün çalışmalarıyla eğitimde öncü konuma gelerek Türkiye’de bilim, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarıyla ismini duyuran okullar arasındaki yerimizi almak. İNANDIĞIMIZ İLKELER • Genellik ve eşitlik • Planlılık • Bireyin ve toplumun ihtiyaçları • Yöneltme • Eğitim hakkı • Fırsat ve imkân eşitliği • Süreklilik • Atatürk devrim ve ilkeleri • Demokrasi eğitimi • Laiklik • Bilimsellik • Karma eğitim, her yerde eğitim • Güven, özgüven, disiplin • Sağlıklı iletişim, hoşgörü
Misyon
Çağın gerekleri ile donanmış uygun eğitim ortamlarında, bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak, özgür düşünen, kendisi ve toplumla barışık, ulusal ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten ve kullanabilen bireyleri bir üst eğitim kurumuna ve hayata hazırlamak.
Başarılar
Okulumuzda her yıl katılınan yarışmalarda (resim, koro, sportif etkinlikler, matematik, satranç gibi) çeşitli dereceler alınmıştır. Bunun yanı sıra 2012-2013 eğitim öğretim yılında bir projemiz "Bu Benim Eserim Projesi" bölge final sergisinde sergilenmeye değer bulunmuştur.
Başlama: 08:50 Bitiş: 14:30
KALORİFER
Ulaşım
Kızılay´dan 112 ve 114 No´lu otobüslerle okulumuza ulaşmak mümkündür. Ayrıca Ulus´tan Oyak ve Kırkkonaklar (kırmızı tabelalı) dolmuşları ile de gelinebilir.
Yerleşim Yeri
Merkezde yer alan okulumuzun çevresinde çeşitli iş yerleri ve az katlı konutlar bulunmaktadır. Konut kiraları yaklaşık olarak 750-2000 TL arasında değişmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz merkezi bir noktada olup, Kızılay´a 2 km, Kuğulupark´a 1 km, Atakule´ye ise 1,2 km mesafededir.